dimarts, 5 de maig del 2009

El mateix gos...

De tots és sabut que a Espanya, al panorama polític existeix un bipartidisme ben marcat. Fa uns mesos, la única autonomia governada per un partit diferent al PSOE o al PP va caure en les mans dels grans partits nacionals. Sempre he entés que el PP és la viva imatge de la dreta conservadora espanyola, que basa el seu èxit en haver estat un partit format per la part més oberta del règim de Franco que amb els anys s'ha anat guanyant als votants de dreta. El PSOE és el partit per excel·lència de l'esquerra, que a les passades eleccions va guanyar un bon grapat de vots (entre d'ells el meu) amb el discurs de presentar-se com "l'única alternativa d'esquerres al PP" Diguem-ne que el PSOE es va beneficiar del que anomenen "vot útil" aglomerant als seus votants en dos grups, els que els voten perquè creuen en el seu projecte de futur, i els que els votem perquè si hem d'escollir entre el seu pla de futur i el del PP tirem al mal menor.

No obstant, és en les formes el PSOE una veritable alternativa al PP? és acàs molt diferent? Qualsevol diria que sí veient com es tiren dels cabells al congrés, com discuteixen per la crisi, l'avort, el matrimoni gay, educació per la ciutadania, etc, etc. Però en aquestos mesos m'he adonat que salvant certes distàncies, ambdós partits són el mateix gos amb diferent collar.

Si bé ja ho vaig pensar quan vaig escoltar amb una mescla de ràbia i tristesa com el líder del PSOE valencià Joan Ignasi Pla, s'atrevia a recitar uns versos de Vicent Andrés Estellés el mateix dia que signava amb el PP l'estatut valencià de la vergonya, aquell que ens reafirmava com "Comunidad Valenciana" i que donava més poders al senyor Camps que a la nostra pròpia llengua; el cas del País Basc ha acabat per destruir tota imatge d'alternativa que tenia al meu cap sobre el PSOE. On estan els ideals? Acàs algú en aquestos dos partits se'n recorda que la política són idees, i no només poder?

Poder, aquesta és la paraula que engloba tant al PP com al PSOE, ansien tant el poder que faran qualsevol cosa per arribar a ell. El PP si cal pactarà amb partits nacionalistes per arribar al poder en molts ajuntaments, però després a Madrid cridarà amb veu ben forta que Espanya és UNA i que els nacionalistes ataquen a la unitat d'Espanya. El PSOE no és molt distint, pactarà amb ERC i ICV per arribar a la Generalitat de Catalunya, però després l'estatut i el finançament se'l passarà pel forro...

El punt més gran i a la vegada absurd ha arribat com he dit abans al País Basc. El PP i el PSOE, per tal d'arribar al poder, s'obliden que porten decades destruïnt-se els uns als altres, culpant-se de tot, criticant cada moviment que fa l'altre, que coi! s'obliden que s'estan treient els ulls dia a dia al congrés per uns vots a les europees!! El PP es fa amb el control del parlament d'un país al qual es passa hores i hores criticant a Madrid, un país on tot aquell que és nacionalista és per ells un defensor del terrorisme. I el PSOE no sols es fa amb el govern del país havent de demanar ajuda al seu etern rival, sinó que ho ha fet tot per treure-li el govern a un partit que al congrés els ha donat suport sempre! Un partit gràcies al qual varen poder tirar endavant els pressupostos!!!!

A Euskadi ara tenim un govern amb el partit per excel·lència de l'esquerra espanyola i el partit per excel·lència de la dreta espanyola junts. En les mesures importants que s'han prés als ultims anys mai han aconseguit posar-se d'acord: sempre el que un pensava era el contrari del que pensava a l'altre. El PSOE a Esukadi ha de portar en marxa un projecte que li agradi al PP, ja que necessita dels seus vots!! És un govern d'esquerra?? és un govern de dreta?? Per mi simplement és un govern sense idees, és un govern de gent amb ànsies de poder, i això, el poder, és el que uneix i unirà sempre al PP i al PSOE, les idees, són simple propaganda

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ets un fiera peret.

Sempre teu, Carlitos;)